Wysłany: 2007-03-04, 00:31 Jak to sie robi? (jak oglądać)
Jak oglądac mecze?
A bardzo prosto wystarczy mieć program o nazwie 'Sopcast' i wykonać kilka prostych czynności. A więc: po pierwsze ściągamy ze strony producenta program . Gdy już to zrobimy należy sie zarejestrować na stronie - ponieważ jest to wymagane do oglądania rożnych programów telewizyjnych. Po rejestracji instalujemy program. Po instalacji wpisujemy w tym okienku:
nasz login oraz hasło - klikamy loguj i od teraz możemy cieszyć sie z telewizji przez internet. Wybór kanałów jest dość imponujący - nie tylko same mecze, ale także np. TVP3 czy 4FunTV.
Aby odpalić mecz należy kliknąć w link - który zamieścimy na stronie i poczekać aż odpali sie program, lub skopiować linka i wkleić do programu i kliknąć na strzałkę [Oglądaj]
Czas oczekiwania aż zbufforuje nam obraz to około 30sekund. Niestety nie należy sie spodziewać komentarzy w języku polskim - przeważnie jest to chiński :D.. opóźnienie w stosunku do rzeczywistego meczu to 60-90 sekund
Testowałem kilka programów i Sopcast wydał mi sie najnormalniejszy, dlatego tylko linki do tego programu będziemy zamieszczać na stronie. Żeby oglądać mecze nie trzeba mieć super-hiper internetu - wystarczy 512kbps (średnio transmisje maja 350kbps). A więc do dzieła :) Postaramy sie na bieżąco dodawać mecze. Mam nadzieje ze spodoba sie Wam nasz pomysł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum