FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania i Opinie
Autor Wiadomość
Gonzo
Moderator

Wysłany: 2007-08-13, 15:46   

X widac ze ta sytuacja w ogole Ci nie lezy, nie wiem gdzie pisales posty ale przypuszczam iz wszystkie 35 lub 90% ich to posty do konkursu, a wiec jak nazywa sie taka czynnosc? Zabieranie i nie dawanie nic od siebie.
Nowy pkt regulaminu jest po to zeby w jakims stopniu to zmienic. O czym Ty mowisz? Ze nie ma z kim prowadzic dyskusji? Nie bardzo rozumiem.
Owszem moze niektore posty te wymagane z regulaminu beda takie zeby tylko cos napisac (chociaz wierze ze niektorzy sie przyloza), jednak od tego trzeba zaczac i mysle ze jak ktos napisze nawet 3-4 glupie zdania, druga osoba bedzie miala inna opinie na temat danego meczu a trzecia jeszcze inna i tak sie moze rozwijac dyskusja, dlatego uwazam ze nowy punkty w regulaminie jest jak najbardziej OK.

adasko 
Moderator

Wysłany: 2007-08-13, 16:07   

adasko jest osoba ktora ostatnio malo gra bo ma wakacje.... mysle ze mozna sobie zrobic 2 miesiace wolnego po tak emocjonujacym sezonie jaki ostatnio byl:) pozatym gram typy ktorych z jakichs wzgledow nie moge dac na forum bo albo nie mam na to pozwolenia od kogos tam albo poprostu niektorych spraw nie wyciaga sie na forum otwarte a rozmawia sie o takich meczach z osobami ktore potrafia trzymac jezor za zebami i nie beda chlapac po calym necie o tym czego sie dowiedza( ciekawe mecze nie lubia gdy robi sie o nich glosno patrz jeden z meczow 3 ligi polskiej gdzie wyszlo za wczesnie na jaw ze mecz ustawiony i pilkarze sie przestraszyli i zrezygnowali, pozatym mozna miec nieprzyjemnosci bo przykladowo poszedlbys na policje i powiedzial ze wiem cos o ustawianych meczach przez pana fryzjera i by ciagali mnie po prokuraturze, mysle ze kazdy rozumie)

o mnie sie nie martw bedzie taki okres ze 200-300 postow miesiecznie bedzie normalka

X
Użytownik

Wysłany: 2007-08-13, 21:36   

Panowie temat ten ma słuzyc do wyrazania swoich opini, wiec to czynie...

pafcio najpierw ustosunkuje sie do Twojej wypowiedzi. Napisałes: "Jesli ktos bedzie pisal ciekawe analizy w mniejszej ilości to takze bedzie mógł spokojnie brać udział w konkursie. Spam nie bedzie wliczany do puli postów." Jak mam to rozumiec, mneij czyli ile, ciekawa czyli jakie (dłuzsze niz 4-5 zdan??)? Regulamin nic na ten temat niewspomina. Po za tym kto bedzie decydował, o tym jaka analiza jest dobra a jaka "zła". Bedzie ktos tu prowadził jakas selekcje, tabelke, zeby "konkursowicz" nie obudził sie z reka w nocniku, bo nagle okazuje sie, ze ktos dane analizy uzna za "spam". Skoro juz ten temat poruszyłem to jak to rozgraniczyc ciezka sprawa, ale moze podacie jakis konkretniejszy wytyczne, bo ja prawde mowiac niemam pojecia jak podejsc do tej sprawy. W dalszej czesci uzyłes sformułowania "zero wysiłku", piszac to chyba troszke obraziłes wszystkich w tym konkursie uczestniczacym. Równie dobrze przeciez mozna typy wpisywac w swoja baze danych i nie pisac na forum o nich. Jenak, jesli juz ktos sie zdecydował je tu zamieszczac to poswieca swój czas a ten jest bezcennym. Jesli ktos sledzi wyniki danej osoby uczesniczacej w konkursie, która co miesiac osiaga dobre wyniki, moze zaczac je "kopiowac" na własny uzytek. Wiem, ze sa takie osoby i wiem, ze takie sytuacje maja miejsce. Tak, wiec jest to w jakims stopniu tranzakcja wiazana. Co do konkursu tego jak i ponad 90% na innych forach i o róznych zasadach przyciagaja one nowych, ale zeby wpływały one na poprawe jakosci danego forum. Powiem Ci ze przewaznie skutek jest odwrotny i konkursy raczej zabijaja fora niz sprawiaja, ze te sie nagle umacniaja na rynku. Moje słowa niesa wyssane z palca, gdyz zamierzam sie bronic w temacie zwiazanym z tym o czym Ci napisałem i od jakiegos roku bacznie przygladam sie (oraz od czasu do czasu w nich uczestnicze) wiekszosci konkursów jakie pojawiaja sie na polskich forach o tematyce zakładów. Moja ostatnia uwaga dotyczy zmainy regulaminu w połowie miesiaca. Napewno sporo osob które juz załozyły watki w tym miesiacu niezajrzy do tematu regulaminu (bo kto to widzial wprowadzac takie zmiany w połowie zabawy) dlatego, dobrym pomysłem byłoby "przyklejenie" tematu inforujacego o tej nowosci badz odezwanie sie na pw do wszystkich zainteresowanych, ale to juz chyba sami wiedziec... .

Gonzo - tak masz racje taka sytuacja całkowicie mi nie lezy. Jesli chodzi o moje posty na tym forum to w 100% dotycza one konkursu, wiec spokojnie mozesz mnie nazywac jak tam sobie tylko chcesz. W odróznieniu jednak od Twojej osoby, uczestnicze tu z innych pobudek niz Ty (przynajmneij tak wnioskuje po Twoich postach na poprzenich stronach w tym temacie), ale o tym wspomniałem juz wczesniej. Co do samej dyskusji to przegladnij chociazby analizy jakie sa na tym forum w dziale Orange Ekstraklasy (jakby niepatrzec liga cieszaca sie najwiekszym zainteresowaniem w naszym kraju) i porównaj to z tematami na 15 innych forach o tematyce zakładów bukmacherskich. Wtedy moze sobie uswiadomisz jak blado wypada to forum. Stad tez moja uwaga. Juz rozumiesz??? Co do dalszej czesci Twojego postu powiem tylko, ze nic z tego nie wyjdzie, nie tędy droga, ale skoro sadzisz, ze to da dobre skutki... . W kazdym razie zycze powodzenia.

adasko - nie traktuj mojej wypowiedzi jako ataku na Twoja osobe a jedynie zbiór kilku uwag, które mi sie rzuciły w oczy. To co jednak napisałes tu o forach zamknietych to totalne nieporozumienie. Tak sie składa, ze w kilku grupach zamknietych działałem, w kilku jeszcze zapewne tez bede działam. W kazdym razie na brak ciekawych propozycji naprawde nie narzekam. Patrzac na lokalizacje "grupy trzymajacej władze" ciekaw jestem czy piszac o tych zwyczajach nie masz na mysli miedzynarodowej grupy Hrabiego (w koncu on tez z Białegostoku), zgadłem??? Mniejsza z tym, faktem jest jednak, ze typowe "ustawki" o ktorych piszesz zdarzaja sie nie codziennie. Wiadomo, ze pierwszenstwo ma zawsze grupa, ale po jakims tam czasie czesto gesto mozna upubliczniac typy (niekoniecznie zdradzajac wszystkie szczegóły szerszej publicznosci). Ogólnie mowiac, piszac ostatniego posta troszke przesadzies, chyba ze naprawde jestes w tak hermetycznej grupie, ze nic z niej nigdy nie widzi swiatła dziennego, ale w to bardzo watpie.

Nie traktujcie mojej wypowiedzi jako jakas nagonke a zwykłe wyrazenie zdania z którym nie musicie sie wcale liczyc, ale jesli zalezy Wam na rozwoju tego forum to dobrze byłoby wziac zdanie osoby patrzacej na to wszystko z boku pod uwage.

pafcio
Administrator

Wysłany: 2007-08-13, 21:43   

Ciesze sie ze podjeles temat.

Spamem nazywam posty typu "dzieki" , "gratki" , "tez to gram" Analiza moze zawierac zarowno 3 zdania jak i byc w formie esseju. Nie liczy się długość a jakość. Apropo ilosci chodziło mi to ze zobacze ze osoba wnosi na foru wiele to jak zabrakuje jej 2 postow czy cos kolo tego to nie bede przecież jej karał odebraniem nagrody. A moje słowa ze nic nie wnosza chodziło mi o to ze np. jak ktoś podaje tylko suche typy w konkursie to i tak reszta raczej nie skrozysta bo nie wie czym sie dany typer kieruje itd. Mi tylko chodzi żeby na forum było jak najwiecej analiz i dyskusji, które zawsze wszytskim wcyhodzą na dobre.

Pozdrawiam

Apropo analiz z ligi polskiej..są czesto krotkie bo nie chce mi sie bardzo rozpisywac i podawać szczegółowych danych, do których kązdy ma dostęp tabele i newsy. Rozpisuje sie w typach z mniej popularnych lig itd. Apropo ligi polskiej to chyba na skuteczność typów w niej zawartych ne ma co narzekac ;)

adasko 
Moderator

Wysłany: 2007-08-13, 21:49   

nie znam grupy tego pana

a czytajac twoja wypowiedz napisze krotko.... kazda pozadna polska( a tylko jedna taka jest w necie, przynajmniej tylko jedna znam) czy zagraniczna grupa mocno pilnuje przed wyplywaniem na swiatlo dzienne typow ktore tam sa, jest taka zasada co w zamknieciu to nie na otwartej czesci i kazda z osob sie tego trzyma a jak nie to wylatuje.... nie wiem w jakich grupach dzialasz ale ja w sezonie ustawek mam pare-parenascie czasami tygodniowo( wczoraj mialem, dzis tez mialem, chciec znaczy moc)

koncze temat ze swojej strony bo nie ma co mieszac tutaj bezsensownej gadki, jest jak jest, jak komus nie pasuje to nie musi brac udzialu w konkursie

X
Użytownik

Wysłany: 2007-08-13, 21:52   

Domyslam sie jakie cele Ci przyswiecaja, ale ciagle uparcie twierdze, ze w ten sposob za wiele nie zwojujecie. Przez 2-3 miesiace moze i bedzie pojawiac sie wiecej postów (głownie słabych pod wzgledem informacji w nich przekazywanych), moze dzieki temu pojawia sie 2-3 osoby wnoszace jakies "konkrety", ale później wrócicie do punktu wyjscia, gdyz jest to sztuczne pompowanie balonika który zawsze w pewnym momencie pęka. Mimo to, życze powodzenia.

pafcio
Administrator

Wysłany: 2007-08-13, 21:55   

X jesli masz dostęp do dobrych typów itd to podziel sie z nami ;)

adasko 
Moderator

Wysłany: 2007-08-13, 21:59   

my jestesmy prosci ludzie z Białurosi, śledziki i robimy po swojemu :)

pafcio
Administrator

Wysłany: 2007-08-13, 22:01   

Ot powiedział heheheheehee :roll:

Gonzo
Moderator

Wysłany: 2007-08-13, 22:06   

Jakie to ma znaczenie jak wygladaja analizy w Orange Ekstraklasa? Hmmm mam naprawde jakies dziwne odczucia co do Ciebie bo piszesz ze jestes w jakichs grupach itp a tak na dobra sprawe to nie widziales chyba dzialu analiz na tych popularnych forach.
Dlaczego tak sadze? Te forum wybralem nie ze wzgledu na ilosc pisanych glupot lecz na to jak skuteczne sa typy, powiem Ci ze chodzilem po wielu forach szczegolnie tych znanych i po prostu nie moge patrzec na analize gdzie sa jakies same smieszne statystyki wklejone prosto z innej strony. Szczerze to szkoda mi czasu na czytanie takich glupot, wole cos konkretnego i spojnie napisanego, wiec dla mnie 2-3 zdania to czasem zdecydowanie wystaraczajaco, do tego wiem kto to pisze i jakie ma pojecia na ten temat.

X
Użytownik

Wysłany: 2007-08-13, 22:41   

adasko - w polsce jest napewno kilka dobrych grup zamknietych. Jak sam przyznałes nie znasz tematu, wiec jak mozesz porównywac swoja do innych? A co do typów odpowiem Tobie i pafcio w ten sposob
Constructors Championship 2007 - H2H
BMW SAUBER - RENAULT Winunited
Trzy miesiaczna lokata z oprocentowaniem 45%. W grupie wszyscy juz to wykorzystali (przy kursie 1.60) i teraz moge smiało juz o tym pisac... .

Gonzo - to z Orange podałem Ci jako przykład. Krótkie analizy 2-3 zdaniowe moze i czesto wystarcza, ale jesli chcesz przedstawic drugiej osobie wszystkie aspekty danego spotkania, "za i przeciw" zwykle ciezko to tak strescic. Jesli przez dłuszy okres obserwowałbys analizy osob działajacych gdzie indziej doszedłbys do takich samych wniosków tj. albo sie ktos orientuje albo nie. Wszak takie krótkie analizy do rzadkości nie naleza.

Temat ten robi sie całkowicie off topicowy, wiec koncze swoje wywody gdyz do niczego one nie prowadza. Szkada tylko, ze po tym co napisałem wczesneij nieporuszyliscie kwestii które scisle dotycza tego tematu.

pafcio
Administrator

Wysłany: 2007-08-13, 22:45   

Tak tyle ze na wielu forach piszą analizy po 30 linijek i wiekszosc typów nie wchodzi. Jestem na biezaco z forami polskimi ;) Wiele for przez wakacje upadło.. Zapraszam do udzielania sie i dyskusji w tematach pozakonkursowych X .

adasko 
Moderator

Wysłany: 2007-08-14, 19:45   

w dniu jutrzejszym nagrody beda na waszych kontach :lol:

kazek 
Użytownik

Wysłany: 2007-08-15, 10:31   

Już jest kasa na koncie.

zico232 
Użytownik

Wysłany: 2007-08-15, 12:18   

adasko napisał/a