no qrwa nie moge tego zcierpiec ja pier...... dlaczego polskie kluby takimi zawodnikami sie nie interesuja tylko oni od razu za granice jada? polscy skauci i trenerzy to sa kretyni... chyba w polsce na testach w zaglebiu lubin kiedys byl Essien ( ten z chelsea) tylko za duzo poprzedni jego klub chcial odstepnego za transfer i zaglebie zrezygnowalo....... <roftl>
przypadek z Essienem to paranoja i prawda .. jeszcze kilku dobrych pilkarzy przeszlo przez polske ale nie zostali 'zauwazeni'
podobno mial wtedy kosztowac jakies 150 tysiecy euro... a teraz?
dls nie mowie tutaj o Odrze.... bardziej cos pokroju Wisła czy Legia, jak by te kluby zauwazyly tych pilkarzy to nie dostali by propozycji z Realu bo by mieli tutaj wieloletnie kontrakty...
Kiedys Łazarek jak trenował Wisłe Kraków..to na testy przyjechal Kamerunczyk Geremi..ale wielki trener uznał ze to za słaby pilkarz i po niedlugim czasie Geremi znalazl sie bodajze w Realu albo jakims innym wielkim klubie..nie pamietam dokladnie jakim..
U nas trenerzy dziadowskie metody maja i dlatego juz nie mamy dobrych reprezentacji juniorskich..zmienily siemetody szkoleniowe itd a w Polsce wszytsko stoji w miejscu..
czy Odra czy Wisla czy Gornik Pyzdrowice :p wg mnie lepiej ze poszli tam chociaz czegos sie naucza, nasza mysl szkoleniowa to dno niezaleznie od klubu(w porownaniu z europą zachodnia), moze za pare lat cos sie zmieni, narazie lepiej zeby mlodzi wyjezdzali, to chodziaz moze reprezentacja bedzie siako tako grala..
dla realu kupno takich zawodnikow to zaden wydatek i nie beda plakac jak z nich nic nie bedzie a wg mnie lepiej jak tacy zawodnicy szkola sie na zachodzie niz u nas byle tylko potem chcieli grac dla Polski bo jak zywkle nasi trenerzy ich nie zauwaza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum