FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet... co wybrac?
Autor Wiadomość
adasko 
Moderator

Wysłany: 2007-08-20, 11:44   Internet... co wybrac?

Panowie i panie ostatnio strasznie wkurza mnie moj dostawca internetu( internet z sieci osiedlowej) bo ciagle sa jakies problemy, przez ostatnie dni nie mialem jak zagrac wielu typow, od tygodnia pawie ze skype nie chodzil i zero kontaktu z innymi typerami i czas to zmienic.... Neostrada TP? Netia? Dialog? cos innego? chce miec net 24h na dobe bez przerw, obecny internet mi tego nie daje wiec czas na zmiane....

pafcio
Administrator

Wysłany: 2007-08-20, 12:24   

Ja mam Neo od kilku miesiecy i nie było momentu nawet zeby cos nie dzialal net..

morenowe
Użytownik

Wysłany: 2007-08-20, 19:15   

Neo :D tak jak pafcio net jest zawsze :D i dobrze chodzi a i dobere promo jest

Gonzo
Moderator

Wysłany: 2007-08-20, 21:53   

dialogu nie dostaniesz chyba w bialym z tego co wiem, netia? Nie polecam, straszny szit a wiem to bo od wielu ludzi slyszalem.

Kazdy zawsze mowi ze tpsa to zdzieracze kasy, jeden wielki monopolista ale tak na dobra sprawe od kiedy mam neostrade a sa to juz chyba ze 2 moze 3 lata nie mam wiekszych problemow, oczywiscie bywaly dni pojedyncze bo jakichs burzach ze zrywalo lacze na np caly dzien albo przy tym jak zostaly zdjete limity mialem wysokie pingi, jednak na chwile obecna wszystko chodzi bardzo stabilnie, nie ma limitu, pingi sa w granicach 13 ms a to istotne biorac pod uwage skype. Co tu wiecej mowic, prosta instalacja, a co do opcji to bierz 1 mb jesli nie potrzebujesz jakichs zawrotnych transferow, 512 imo sie nie oplaca bo tam masz 128 kb/s uploadu, w opcji 1mb masz 2x wiecej a wiec 256 kb/s tak wiec sobie na skype smialo pogadasz i bedziesz mial juz w miare w miare upload bo 128 to naprawde malo.

No i oczywiscie zew ip, wszystkie streamy z neta bardzo ladnie chodza, full wypas krotkomowiac;)

adasko 
Moderator

Wysłany: 2007-08-21, 09:31   

wiec bedzie Neo... w sumie moj net jak juz jest to nie jest zly bo mam niby lacze 128kbit/s, ale transfery sa nawet do 110 a nie spadaja nigdy ponizej 30, czyli tak jakbym mial lacze 256 albo i wiecej, net tez szybko smiga ale wlasnie czesto strasznie sa awarie, czasami 1-2 godziny, czasami pol dnia a czasami nawet caly dzien i wychodzi ze w miesiacu jakies 5 dni nie mam neta:O jak patrzylem ceny Neo to wyjdzie mi ta sama cena( przy umowie na 3 lata) co za ten internet co teraz mam, trzeba w tym tygodniu pojsc wypowiedziec umowe obecnemu dostawcy internetu i zaopatrzyc sie w modem z Neo :P

Gonzo
Moderator

Wysłany: 2007-08-21, 12:34   

no masz do 110, ale lacze 256 moim zdaniem na chwile obecna to jest naprawde bardzo slabo, ja bym juz nie mogl sie przesiasc na takie cos, jak z merola do malucha. Tak w opcji 1 mb bedziesz mial bez przerwy 125 KB/s i raczej zadnych problemow.

dls 
Administrator
Typer

Wysłany: 2007-08-29, 08:02   

mialem kiedys neo, jakies 3-4 lata temu - chodzilo naprawde przyzwoicie - ale zmienilem na kablowke dokladniej Elpos - z tego wzgledu ze za te same pieniadze mialem 2x szybszy net, i tak jest do dzisiaj ;]

odwiedzaj czesto - www.SportTyp.pl - i typuj razem z nami!

Odpowiedz do tematu