"Jerzy Dudek, który do końca czerwca wciąż jest formalnie bramkarzem FC Liverpool, bez zbędnego pośpiechu szuka nowego pracodawcy. Wprawdzie konkretną ofertę złożył Polakowi Bolton Wanderers, ale nasz zawodnik raczej wybierze iberyjski wariant - czytamy w "Sporcie".
- Już nie raz wypowiadałem się na temat moich preferencji. Miałbym spore możliwości pozostania w Anglii i znalezienia sobie tam jakiegoś fajnego klubu. Ale już powiedziałem, że najwyższy czas wyprowadzić się z tego kraju i pójść grać do innego europejskiego klubu. Być może w Hiszpanii, być może w Portugalii. Gdzieś, gdzie na nowo zacznę się motywować. Poznawać nowych pracowników, nową kulturę, nowy styl gry. Rozmawiam z trzema klubami - Realem Madryt, Recreativo Huelva i Betisem Sevilla - przyznał Dudek.
- W tym tygodniu będę podejmował konkretne decyzje. Powodów do pośpiechu nie ma. Przecież hiszpańska liga dopiero przed tygodniem zakończyła rozgrywki. Chcę się dobrze zastanowić, a przede wszystkim nie popełnić błędu, który zaszkodziłby dalszej mojej karierze - dodał."
źródło onet.pl
No coż Jurek ode mnie masz żółta kartke za gre na czas. Od miesiąca mówisz ze w tym. tygodniu podpisujesz kontrakt a zamiast tego dosyłasz nam kolejne oferty z innych klubów . Czy nie macie wrażenia ,że Dudek nie chce iśc do żadnego z wyżej wymienionych klubów.Tylko szuka szczutcznego rozgłosu żeby wziął go jakiś klub pomiedzy Benfica a Realem czyli nie az taki dobry i nie "przeciętny".Bo Benfica raczej w LM jest przeciętniakiem. Dudek chyba przytrzymuje piłke i chyba ją jeszcze długo bedzie trzymal do czasu gdy skoncza napływac nowe oferty. Wtedy weźmie chyba Benfice .
Ale pośpiesz sie Dudek bo się w letnim okienku nie zmieścisz .
Dla mnie to wszytsko to spekulacje..jakos mi sie nie chce wierzyć, że Real chce wziaść tak słabego bramkarza (nawet jesli ma to byc rezerwowy). Dudek juz przeminal co pokazały jego występy w klubie jak i wczesniej ostatnie w reprezentacji. Gdy Benitez wstawiał go do składu bylo wiadomo ze Liverpool przegra.. ;) A Dudek przejdzie epwnie do jakiegos słabszego klubu w Hiszpanii albo Portugalii bo na stare lata chce sobie powypoczywać w ciepłych krajach..tak robi duzo pilkarzy ;)
Do długiej listy dołączył jeszcze Man City ale bardziej zainteresował mnie komentarz na onecie jednego goscia
23.06.2009 r :
Jerzy Dudek otrzymał ofertę z klubu rumuńskiej 4 ligi.
- Po tym jak odrzuciłem oferty wszystkich klubów świata (Real Madryt, Legia Warszawa, Bolton, Celtic, Boca Juniors itd. Dop. redakcja ) zostały mi tylko dwie oferty : IFK Norkopping oraz Ethnikos Achnas. Nadal zastanawiam się czy nie "grać" dalej w Liverpool-u. Ostatnio trener Rafa Benitez powiedział że pozwoli mi zagrać 67 sekund w meczu towarzyskim przeciwko czwartoligowemu Milton Keynes Dons .-komentuje Jurek.
Przypomnijmy że w zeszłym roku na boiskach Szwajcarii i Austrii, podczas wygranych przez Polaków mistrzostw Europy , Dudek zagrał tylko w drugiej połowie wygranego przez Polaków spotkania z Cyprem 8-7 (do przerwy 8-0).
- Jeżeli Jurek nadal będzie tak wybrzydzał to nie wiem czy dostanie prace u Nas w McLarenie przy zmienianiu opon.- żartuje Robert Kubica - dwukrotny mistrz świata formuły 1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum