Pittsburgh Pirates - Los Angeles Dodgers @ML LAD 1.67 /9j
Pittsburgh Pirates - Los Angeles Dodgers @RL LAD 2.04 /5j
Gonzo napisał/a
Oakland Athletics - Boston Red Sox @ML OAK 1.68 /7j
Oakland Athletics - Boston Red Sox @RL OAK 2.49 /3j
Gonzo napisał/a
Atlanta Braves - Florida Marlins @ML FLA 2.95 /1j
W zasadzie wszystko ladnie, szkoda tych runlinow ze nie weszly.. i to na dodatek w obu przypadkach decydujace punkty tracone byly w 9 inningu, Dodgers stracilo 1 pkt w 9 inn a Oakland az dwa, szkoda bo bylo by duzo wiecej kasy ;)
Atlanta Braves - Florida Marlins over 9 @1.87 /6,5j
Absolutna perelka dzisiaj wedlug mnie, tylko odrazu zwroccie uwage, ze chodzi mi tutaj o drugi mecz, bo sytuacja jest dosc nietypowa, pierwszy mecz jest o 20:30 naszego czasu a drugi mam wpisany w ofercie o 1:35, wiec oczywiscie mam na mysli ten mecz pozniejszy. Over jest tutaj dla mnie naprawde wielce prawdopodobny, mamy dzis bardzo slabych pitcherow w obu teamach, w Florida Marlins startuje Rick Vanden Hurk, 12 ERA ponad w tym sezonie, w ostatnim meczu przepuscil 6 runow w 1 inningu, przeciwko Atlancie ma ponad 20 ERA, jego statystyki sa beznadziejne. W Braves startuje Buddy Carlyle, ktory raczej tez nic specjalnego nie pokazuje, podobnie jak u poprzednika jest to dopiero drugi wystep w tym sezonie, wiec sadze ze masa bledow bedzie popelniona przez obu pitcherow, w pierwszym swoim meczu w tym sezonie przepuscil 5 runow w 5 inningach, 9 ERA.. slabo.
Podsumuwujac licze tutaj w obfite home runy i ogolnie duza liczbe punktow w tym meczu, dlatego tez over 9 wydaja mi sie dosc fajna opcja.
edit:
Stronka na ktorej patrze startujacych pitcherow popelnila blad, w drugim meczu w Braves bedzie rzucal Smoltz, ktory jest o kilka klas lepszy od Carlyle, ktory bedzie gral w pierwszym meczu. Jednak do overa nadal jest przychylny, jednak zmniejszam stawke bo to juz nie jest mecz na 9j.
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers over 7 1.90 /10j !
Jak zobaczylem linie under/over bylem po prostu w szoku, 7 punktow.. to granica ktora dzis moze zostac spokojnie zlamana i jest prawie pewien ze tak sie stanie. Padres ostatnio bardzo przekonywujace zwyciesta, nie jakies 3:2 czy cos w tym stylu, w ostatnich meczach bardzo dobrze punktuja, line-up jest obecnie w wysokiej formie. Chris Young to owszem bardzo wysokiej klasy pitcher, jednak przeciwko Dodgers idzie mu nie az tak kolorowo, ostatnio jego mecz przeciwko druzynie z LA zakonczyl sie wynikiem 9:3. W Dodgers zagra dzis na pozycji pitchera Schmidt, zaden z niego dobry zawodnik, sadze ze dzis pzrepusci pare runow, glownie ze wzgledu na wysoka forme hitterow z San Diego.
Dwa silne line-up, Dodgers przeciez ostatnio zdobywa sporo punktow ( w stosunku do lini overa 7). Maja bardzo dobry uderzajcych i na pewno dzis padnie duzo punktow ze obu stron.
W ogole mam dzis lekkie zamieszanie w glowie, wiele pomyslow, wiele meczy ktore mi sie wydaja dobre i sam nie wiem co wybrac najlepiej, jednak na na typ nr 3 leci
Los Angeles Angels - Minnesota Twins @ML LAA 1.48 tylko w betsson /9.5j
& @Runline LAA 2.03 w betsson /4j
Nie widzi mi sie dzis inna opcja niz wygrana Angels ponownie! wczoraj wynik to chyba 16:3 czy cos okolo tego, nie patrzylem juz nawet do konca bo to mniej istotne, w kazdym razie byl wielki pogrom ze strony Angels. Dzisiaj na stracie mamy Escoobara, darze wielka sympatia tego pitchera, widzialem go w akcji i bardzo podoba mi sie jego gra, jest to naprawde bardzo dobry rzucajacy, na poczatku sezonu lekkie zdrowotne problemy, ale to juz dawno minelo i Kelvim osiaga bardzo ladne wyniki, 3.00 ERA w tym sezonie, calkiem dobrze jak na fakt ze zaliczyl juz 66 inningow. Scott Baker z drugiej strony, na pewno jest duzo slabysz od swego rywala, coprawda za duzo o nim nigdy nie slyszalem, bo malo gral w tym sezonie 16 inningow 11 przepuszczonych runow i prawie 6.00 ERA to troche slabo.
Mysle ze tutaj mozna pokusic sie o 3 typy, @ML @RL i @over 8 runs.
Los Angeles Angels - Minnesota Twins @ML LAA 1.48 tylko w betsson /9.5j
mozna zagrac dubelka, AKO =2.81
Jednak oczywiscie polecam single, inne typy dot tej analizy ktore gram jako single:
Los Angeles Angels - Minnesota Twins over 8 runs @1.95 /7j
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers @ML SD 1.68 /7j
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers @RL SD 2.48 /3j szkoda ze nie ma zwyklego -1, bo osatnio LAD czesto wygrywa/przegrywa 1 pktem (wczorajsza noc mi pokazala ze te 0.5 pkta czasem duzo znaczy) jednak RL -1.5 konsekwetnie leci tylko ze tylko 3j.
Los Angeles Angels - Minnesota Twins @RL LAA 2.03 /6j
Byc moze a nawet zapewne jeszcze cos dzisiaj dorzuce..
Nie ma co lecimy dalej, od poczatku dnia zastanawialem sie nad Clevland Indians az wreszcie rusze to bo az mnie korci, nie moge tak przejsc obok dzisiejszej kolejki nie obstawiajac tego meczu.
Wiec
Cleveland Indians - Kansas City Royals: Run Line (0 - 1,5) @1.74 Indians
/9j
Po kilku slabszych wystepach Clevelend, przerwaniu serii zwyciestw i niesamowicie dobrych meczy, czas na ponowny start robienia sobie niezlej serii, dzis jestem pewien ze to sie juz zacznie. Sabathia niesamowity pitcher szczegolnie u siebie, ten weteran na 7 startow ma statystyki 5-0 i 3.23 ERA, jest niesamowicie mocny u siebie, caly line-up Cleveland jest potezny w tym sezonie, widac to po wynikach jakie osiagaja szczegolnie ostatnio.
Kansas City Royals to jedna ze slabszych druzyn w MLB, dzis u nich De La Rosa, slabe ERA 4.97 a w ostatnim meczu 9.00 ERA, przecietniak z niego, ktory dzis powinien zostac zmieciony przez hitterow Indians.
Mozna tu stawiac za 10 jednostek na Money Line, jednak po kursie 1.36 mija sie to z celem, runline coprawda tez mozna postawic za 10j bo wydaje sie to byc dzis ogromnie prawdopodobne, ja jednak zostaje na 9j ;)
Atlanta Braves - Florida Marlins over 9 @1.87 /6,5j
Los Angeles Angels - Minnesota Twins @ML LAA 1.48 tylko w betsson /9.
Los Angeles Angels - Minnesota Twins over 8 runs @1.95 /7j
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers @RL SD 2.48 /3j
Los Angeles Angels - Minnesota Twins @RL LAA 2.03 /6j
Cleveland Indians - Kansas City Royals: Run Line (0 - 1,5) @1.74 Indians /9j
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers @ML SD 1.68 /7j
oj moglo byc lepiej.. :) Jestem w ogole zdziwiony jak w takich meczach jak San Diego czy Cleveland moglo pasc tylko po jednym punkcie, rzadko tak sie dzieje kiedy graja te druzyny, ogolnie kolejka typowo underowa, a tego sie nie spodziewalem..
Soxi przegrali 3 mecze z rzedu, pierwszy raz w tym sezonie, licze dzis na wielki powrot przeciwko Athletics, wielkie Red Sox nie moze przegrac 4 meczu pod rzad, Wakelfield niech wreszcie pokaze cos bo jak na razie to wielka cienizna z jego strony, ostatnio same slabe wystepy, czas pokazac kibicom jak sie gra w baseball i jak sie rzuca, licze na powrot Tima, licze na powrot RED SOX!
Soxy dzis polecialy na kolejne przelamanie tyle ze +1j wzgledem wczoraj tylko ze nie zdazylem dac bo grali juz o 21:35..
dzis jakis dubelek puszcze rekreacyjnie bo nie mam zbyt ochoty i czasu na jakies dluzsza analize dzisiejszych meczy, ktorych zreszta jest dosc malo.
Cardinals @1.63 + Giants @1.90 /6j
+ drugi dubelek
Cardinals + Cleveland +7.5 (NBA) /6j
zobaczymy, w kazdym razie odnosnie NBA nie lekcewazcie Cavsow, wszyscy mowia ze to sam Lebron, ale jednak do tego finalu doszli i np ostatni mecz z Detroit to istna miazga, moim zdaniem Spurs moga wygrac, ale nie wiecej niz 4-5 punktow ;)
Underek 179.5 tez mile widziany ;)
Maly powrocik do MLB, zobaczymy jak to dzisiaj wyjdzie:
#1 Seattle Mariners - Boston Red Sox [2] @1.76
Podoba mi sie ten typ na dzisiaj, z calym szacunkiem do Seatltle, ale to duzo slabszy team niz Red Sox gdzie mamy duzo gwiazd a dzis bedzie rzucal Tavarez, ktory ostatnio niezle sie prezentuje, w Mariners Weaver 8.56 ERA, w sumie nie jest to taki zly pitcher ale tacy hiterzy jak Ramirez, Ortiz czy Youklis nie powinni miec wiekszych problemow dzisiaj z zaliczaniem kolejnych runow.
Red Sox rzadko mnie zawodzi kiedy na nich stawiam, mysle ze dzis podtrzymaja ta passe.
#2 San Francisco Giants - San Diego Padres [2] @1.88
Linceum z Giants bez formy, kompletnie gosc ostatnio zawodzi, same nieudane wystepy, nie wiem czy dzis przerwie pasmo porazek i mase przepuszczonych runow, jednak po takim kursie na Padres oplaca sie naprawde grac. W Padres zagrac dzis Germano na pitchera, dobre 2.63 ERA w tym sezonie, ogolnie forma calkiem wysoka, przeciwko SF jeszcze nie gral podobnie jak Linceum. Moze dzis mecz nie bedzie obfity w mase punktow bo Linceum w koncu musi sie troche z lepszej strony pokazac, nie sadze jednak ze zagra na tyle dobrze zeby przeszkodzic San Diego w zwyciestwie.
#3 Los Angeles Angels of Anaheim (-1.5) - Kansas City Royals [1] @1.70
Bez runline kurs tylko 1.30 wiec musze sie skusic na -1.5. Ostatni mecz Lackey totalnie zwalil, 11 ERA w 4 inningach, tragedia. Nie jest to jednak pitcher, ktory jak ma nieudany wystep to potem ciagnie sie ich cala seria tak jak Linceum. Do tego Lackey wystepuje u siebie, wlasna widownia wlasne boisko, powinien sie czuc dobrze i zmazac jakos ostat nieudany wystep. A przeciez LAA to jeden z lepszych teamow w calym MLB. KC nie odgrywa zadnej szczegolnej roli, sadze ze dzis przegra paroma punktami.
To takie 3 meczyki do ktorych podjolem sie napisac pare zdan. Z innych meczy polecam na dzis Toronto @1.65, byc moze jeszcze przemysle czy zagrac na Clevland (Sabathia).
Z kursami moze byc dzis roznie na Yankessow, raczej wysokich nie przewiduje, natomiast odnosnie ich mecz z Kansas City mam 3 typy a moglbym miec wiecej jesli moj bukmacher w ktorych gram(betfair) mialby szersza oferte na baseball.
Tak wiec sledze ostatnio MLB, forma w jakiej obecnie znajduja sie Yankessi jest niesamowita, tak jak to juz z nimi bywa w odpowiednim momencie zaczynaja wygrywac, gromic rywali, przyklad? Ostatnio dla TB wbili o ile pamietam ponad 20 runow co jest rzadkim bardzo wyczynem w MLB, w 5 innigu wypunktowali ich az 10 krotnie, obfite home runy i tym podobne. Ale nie ma co sie rozwodzic na temat poprzednich meczow i przejdzmy do dzisiejszego. Yankessi graja dzis z Kansas City Royals, z druzyna ktora wczoraj pokonali 9:2. Sadze ze wynik moze dzis byc bardzo podobny, a nawet moim zdaniem bedzie o wiele wiekszy, bo zwrocic trzeba uwage ze KC gra dzis z Elartonem na pozycji pitchera, ktory jest po prostu dosc slaby w tym sezonie - 9.17 ERA jest chyba najnizsze ze wszsytkich pitcherow ktorzy graja dzisiejszej nocy w swoich druzynach (oczywiscie jako starter). Skoro wczoraj z calkiem niezlym Odalisem Peresem KC stracilo az 9 punktow, to dzis powinno byc ich zdecydowanie wiecej. Dla mnie imo najlepsza opcja jest dzis over chyba, bo i KC ostatnio jest w niezlej formie i licze na pare punktow z ich strony. Nie ma co wiecej pisac chyba..
Yankess win 1.41 Yankes -1.5 1.66 Yankess over 10.5 1.86
Tak ogolnie to nie jestem fanem grania NYY bo czesto sa nieprzewidywalni, jednak obecna forma ich jest na tyle wysoka ze byc moze (aczkolwiek nie na pewno) sklonie sie do zagrania ich.
Philadelphia Phillies ( -1.5 ) - Pittsburgh Pirates
Wybrani pitchers J. Moyer - J. Van Benschoten
typ 1
kurs 2.10
Stawiam na leworecznego Moyer'a ktory lata swietlnosci ma za sobą ale jeszcze zapewnie chce pokazać jak "tatus" potrafi grac - jak narazie w tym sezonie dosc przecietnie... Piraci wystawiaja młodzika z bardzo krotkim stazem John Van Benschoten'a ktory jak narazie rzuca fatalnie - ale juz mnie nie dziwi fakt iż piraci przegrywaja na wyjazdach teoretycznie wszystko seriami koncentrujac glowny zaciag na gry u siebie Dziś nie powinno byc inaczej - licze ze swietnie dysponowany Howard otrzyma od miotacza z pittsburga sliczna pileczke ktora posle za trybuny + dodajac takich graczy jak Rollins, Jimmy i Burrell, Pat dziś jestem spokojny o ten mecz
Pittsburgh Pirates - San Francisco Giants (-1.5) 2 2.59 Pinnacle
Piraci to przeciętny zespół, podobnie jak SFG. Ale jak na dwa wyrównane zespoły, które w tabeli dzieli zaledwie 1 tysięczna, ogromna przepaść dzieli ich w ostatnim czasie. Ostatnie dziesięć spoktań na bilans 2-8 po stronie gości i 6-4 gospodarzy. Do tego teraz trwa ich mecz i prowadzi Pittsburgh. Ostatnio Pitt wygrał całą serię, wcześniej była odwołana po jednym zwycięstwie SF z powodu deszczu (dzis dokonczenie). Ile można przegrywać z porównywalnym zespolem? Do tego seria 5L San Francisco Giants i nadspodziewanie znakomita passa 4W Pittsburgh Pirates... Na koniec przekonali mnie pitcherzy: SFO: Lowry (12-7, 3.32 ERA) i PIT: Youman (2-3, 4.76 ERA). Po stronie gości Lowry - niezła ERA i bardzo dobry bilans, a gospodarze - kiepski bilans i ERA. Dzis szykuje nam się pewny typ :)
_________________ Pele Romario R9 R10 - kraj KAWY jest klawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum