Co wam powiem to wam powiem, ale na Nadala nie ma mocnego teraz, po prostu nikt mu nie zagrozi, to co zrobil Dawidenko w Rzymie to lekki wysokok Rosjanina i chyba ciut gorsza dyspozycja Hiszpana. Ogladalem dzis mecz z Andrejewem, Rafa jest po prostu fenomenem na cegle, uwielbiam ogladac jego zagrania, tak owszem Igor popelnial mase niewymuszonych bledow, ale w Hiszpanie widac ze jest tak mocny jak nie byl chyba jeszcze nigdy? Jestem pod wrazeniem, Hamburg, RG jest jego, jestem przekonany w 100%, chyba ze jakies skrajne zmeczenie czy cos, ale nie sadze. Federer na chwile obecna nie ugra raczej nawet seta z mlodym, swietnym Hiszpanem.
Polecam zagrac poki jeszcze kurs nie jest az taki najgroszy, zwyciestwo Nadala w Hamburgu (caly turniej), nie widze obecnie osoby ktora moze mu zagrozic, najwiekszy rywal - Federer, jest dla mnie ostatnia osoba ktora moze go w tej chwili pokonac z zawodnikow, ktorzy pozostali. Oczywiscie troche przesadzam, ale naprawde nie wierze ze Szwajcar moglby wygrac z Rafą. A wiec kto inny moze pokonac Nadala? Djokovic, na pewno na clayu jest skreslony - automatycznie, jutro Gonzalez? Hm cofnijmy sie tydzien wstecz, 6:2 6:2 w Finale w Rzymie, Hewitt? Owszem forma jest idzie ciagle w gore, w tym turnieju jest naprawde mocny, ale prosze mi wierzyc na Nadala nie ma obecnie mocnego. Nie widze tenisisty, ktory moze w jakikolwiek sposob ograc Rafe.
Kurs w betfair obecnie 1.51, przypuszczam ze wiekszego juz nie bedzie.
Stawki? Moim zdaniem bardzo duze.
Co z innych meczy, Hewitt 2.40, ludzie bukmacherzy naprawde nie ogladaja chyba tenisa, skad biora sie takie kursy, trafilem juz 3 zl kurs kiedy gral przeciwko Cheli, trafilem kiedy gral przeciwko Dawidenko, kurs rowniez 3 (live), wiec konsekwetnie stawiam na Australijczyka, ktory jest naprawde w niezlej formie, ogladalem jego mecz z Chela, dla ktorego nie dal zadnych szans, widac ze Leyton znowu wbija sie do swiatowej czolowki. Almagro owszem rowniez jest w dobrej formie, jednak mysle ze jutro sie spali, jest to poki co niespelniony talent, doswiadczony Hewiit powinien sobie poradzic, przewiduje jednak naprawde bardzo ladny i zaciety mecz, mam zamiar go obejrzec dlatego bede mial dodatkowe emocje, gdyz ten mecz wlasnie obstawiam.
Dzisiaj polfinaly, dla mnie juz jest jasne kto przejdzie dalej, na pewno Fedex i na pewno Nadal.
Wielu ludzi upatruje niespodzianke w meczu Federera z Carlosem Moya.. jest to bledne myslenie, ludzie stawiaja na Moye albo ze Fedx wygra tylko 2:1. Wedlug mnie dzis czyste zwyciestwo 2:0 Szwajcara. Dlaczego? Owszem Moya jest dobry, jednak mial niesamowicie wyczerpujacy mecz z Djokoviciem w cwiercinale i na pewno jest skrajnie wyczerpany. Na Federera mimo iz nie jest w wysmienitej formie trzeba byc naprawde pelnym sil, zreszta H2H 6:0 dla Rogera, dzis nie widzie innej opcji niz 2:0 dla Szwajcara.
2:0 ~1.40
Predzej Hewiit ugra jakiegos seta, chociaz i tak w to watpie :)
W cincinati w 1 rundzie odpadl Wawrinka z Hewittem po zacietym meczu 2-1 i TB przegral.W canadzie Wawrinka pokonal koreanczyka Lee ale z Juznego juz nie pokonal .Tylko tyle gral na hardzie ..Monfils w Washinghtonie doszedl do polfinalu gdzie przegral z Isnerem .W indianapolis przegral z brazylijczykiem Mello . monfils seta powinien ugrac bo stac go na to ale Wawrinka 2 sety :)
Almagro jest tutaj faworytem.w H2h jest 0-0 bo nie grali ze soba do tej pory , Almagro ostatnie wyniki na hardzie sa bardzo ladne .W cincinati doszedl do cwiercfinalu gdzie przegral z federerem 2-1 .Benneteau nie zachwycal ostanio sadze ze dzisiaj zostanie odeslany do domu :D
Spotkanie:Juan Martin Del Potro - Simon Gilles
Godzina: 19:00
Typ: 1
Kurs: 1.53
Bukmacher: expekt
Analiza:
Simon G nie gral na hardzie do tej pory .Ostatni jego turniej to w Sopocie gdzie zaszedl do finalu gdzie przegral z T robredo .Del potro gra dosc ladnie w Cincinati odpadl dopiero z pogromca Djokovica - Moyą .Sadze ze Del potro dzisiaj wygra .
Johansson T. (Swe) - Karlovic I. (Cro) 2 1.60 bwin
Ivo znakomicie serwuje. Johansson to przecietny gracz, nie imponuje w turniejach. Ivo jest 33 w tabeli ATP , a Thomas 72! Ostatnio na hardzie wygral Johansson ale bylo to dwa lata temu. head to head na 1-1 Ostatnio sledzilem wyniki ktoregos z turnieji i zaimponowal mi chorwat serwisami. Mial najlepsze - i najwiecej asow w calym turnieju. Potem gral jak rowny z rownym z Federerem przegrywajac 7-6-7-6.... mtsle ze wygra i dzisiaj!!!
Andreev I. (Rus) - Ferrer D. (Esp) 2 1.45 bwin
David ostatnio jest w formie. 2 lata temau w New haven gral z ruskiem i wygral 6-3--6-4! To nam pokazuje ze na hardzie w USA czuje sie nieźle.... 44/17 to bilans Ferera - znakomity w tym seoznie. W rankingu ATP jest 15
Rusek 39 i bilasn 25/20. Juz dwa turnieje wygral David w tym sezonie, a Igor zero.
_________________ Pele Romario R9 R10 - kraj KAWY jest klawy
James Blake (USA) - Paul-Henri Mathieu 1 1.58 Betfair
Amerykanin jest lepsyz na hardzie. Ostantio doszedl do finalu chyba w Cincinatti. Porazka z Federerem to nie hanba. W rankingu James jest baaardzo wysoko : az 6 lokata! A francuz jest dwudziesty drugi. W tym roku ich bilanse to: 38/18 i 35/16. JB nigdy nie grał z Mathieu i dzis zapowiada ise ciekawy pojedynek w polfinale new haven. Ale poza Federerm i Nadalem (no i mOze Djokowicem) to wlasnie chyba Amerykanin jest najmocniejszty na hardzie przez US Open.... zapowiada sie ciekawa walka
Clement startowal na 4 turniejach na hardzie i w kazdym odpadal w 2 rundzie.Karlovic startowal na 5 turniejach lecz osiagnal duzo wiecej , bo w new heaven doszedl do polfianlu przegrywajac z Fishem . W washinghtonie rowniez doszedl do polfinalu tam odpadl z switnym graczem hardu Roddickiem . W h2h jest 2-2 ale Clement dobrze sie czuje na trawie a Karlovic na hardzie i ma bardzo mocny serwis jego podania malo kto wygrywa .
Ci dwaj gracze nie grali ze soba jeszcze . Koubek jest 63 a Querrey jest 48 w rankingu ATP.Licze tutaj na malo sensacje querrey gral na hardzie swietnie bo w Cincinati doszedl do cwiercfinalu nastepnie Vancouver do finalu w Indianapolis do polfinalu W Los Angeles odpadl w 1 rundzie z Fishem.Koubek na hardzie tylko jeden mecz zagral z Horna i go przegral ;) Nie wiem wg statystyk wychodzi ze Querrey to pewniaczek po kursie 1.2 ale jakos tak mi intuicja podpowiada ze wygra Austryjak.
Typ jest dosyc pewny argentyjczyk gral na wszystkich turniejach przygotowujacych do US open . Nie osiagnal za wiele ale dobrze gral w New Heaven odpadl z Simon G w Cincinati z Moya w Canadzie w 1 rundzie ale z finalista Danceviciem i Wash w 1 rundzie z Odesnik .mahut wogole nie gral na hardzie i to nie ma szans z Del potro bo nie jest przygotowany .Mahut to dobry gracz na trawie ale na hardzie raczej go nie widze takze moj typ to Del Potro !!
Ferrer bardzo ladnie sobie pogrywal na tej nawierzchni .W cincinati doszedl do cwiercfinalu i to byl jego najlepszy wyczyn na tej nawierzchni i dwoch turniejach odpadl w drugiej rundzie . Mayergral na hardzie dwa mecze i oba przegral takze nie widze go w drugiej rundzie US open !!
Radwanska A. (Pol) - Morigami A. (Jpn) 1 1.36 Betfair
Aga gra ostatnio swietnie. Jest w najlepszej formie od dawien dawna. Ma 32 miejsce w rankingu WTA. 30 - z tym numerem jest rozstawiona w US Open. Opinie są takie, ze Aga juz jest w III rundzie. Dzieki miejscu w TOP 32 jest rozstawiona i ominely ją najtrudniejsze rywalki w pierwszych rundach. Niezle gra na hardzie, wygrala turniej w Sztokholmie. Ostatio w New Haven ulegla Kuzniecowej - rozstawionej z nr1 pozniejszej truiumfatorce. Mysle ze wygrana zp rzecietna japonka to tylko formalnosc
Totalnie zanizony kurs na rodaka Federera. Stasiu moze nie gra na poziomie Ferdka, ale jest solidnym zawodnikiem. Korolev w odtychczasowych bojach jeszcze nic nie osiągnął. W Hamburgu Wawrinka ulegl dopiero Rafie Nadalowi w finale. W rankingu dzieli ich przepasc. jedynie za minus mozna uznaz H2H: w H2H jest 1:0 dla Koroleva
Widzialem gre Safina z Danceviciem zdziwil mnie ze wygral z mocny kanadyjczykiem ale safin nie gral za dobrze serwy srednie poprostu dancevic dal ciala . Wawrinka pomeczyl sie z Korolevem i wygral 3-2 . Czesto jest tak ze zawodnik meczy sie w 1 rundzie a potem zachodzi daleko mysle ze z tym graczem bedzie podobnie . szwajcar moze zrobic niekiedy bardzo ciekawe rzeczy wygrac z najlepszym i przegrac z najslabszym wiec nie jestem w 100 % pewny ze wygra alle jest szansa :)))
Gram tutaj serba tylko z powodu klopotow z zdrowiem Nadala ktory w meczu z Jones meczyl sie troche z kolanami i sam powiedzial ze ma nadzieje ze bedzie dobrze z jego kolanami wiec licze tu na niespodzianke ogromna bo jak 2 rakieta swiata odpadnie z zawodnikiem 56 miejsca to bedzie sensacja . Nie zycze Nadalowi zle bo bylby to dla niego koszmar jakby odpadl w 2 rundzie . Serb gral tylko jeden turniej w New Heaven i odpadl w 1 rundzie z Lopezem.Male sa szanse ze trafie serba ale moze....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum