Wysłany: 2007-08-13, 10:18 Masters Series CINCINNATI
Po pierwsze zapraszam do dyskusji, ciekawy turniej sie zapowiada, oczywiscie Fedrer znowu w roli faworyta, ale po przegranej z Djoko moze byc roznie, zarowno w jego psychice jak i w nastawieniu jego rywali, o ile na kortach ziemnych nie bylem zdziwiony jego porazkami tak teraz na hardzie jest to dla mnie spore zaskoczenie, tym bardziej iz slyszalem ze Djokovic nie zagral wcale az tak rewelacyjnie.
Kursy na betfair i zwyciestwo w cincinnati Fedexa to 1.78, calkiem calkiem.
Pare slow o korcie, wyczytalem ze jest to niezwykle szybki kort, szybszy niz ten w montrealu gdzie toczyly sie boje w ubieglym tygodniu, ponoc jest tak samo szybki, a nawet szybszy niz trawa na wimbledonie. Co za tym idzie najwazniejszy bedzie na pewno serwis i return, dlatego nie radze grania przeciwko tym ktorzy dobrze serwuja.
Na dzis:
Baghdatis - A Murray 1 1.40
Marcos zawsze byl dobry na hardzie, to niepodwazalne, nie wierze ze dzis moze odpasc glownie dlatego ze Murray jest po kontuzji, jest zupelnie bez formy, mial naprawde spora przerwe i na pewno jeszcze na ten turniej nie bedzie w takiej dyspozycji zeby pokonac Marcosa, dodac trzeba ze ostatnio z brytyjczykiem poradzil sobie nawet slaby Fognini.
Sytuacja wydaje sie byc jasna kto wygra ten mecz.
David Ferrer - John Isner 2 2.28
Moim zdaniem mozliwa niespodzianka w tym meczu, Isner z USA, bardzo dobry serwis, ostatnio pare dobrych wystepow, z Haasem Monfilsem czy Henmanem. Ferrer ma naprawde bardzo slaby serwis a co za tym idzie Isner powinien nie miec problemow z przelamaniem Hiszpana. To juz nie jest Clay i David bedzie mial dzis na pewno duze problemy i moim odczuciu przegra dzisiejszy mecz.
Gicquel - Querrey 2 1.52
Kolejny nieglupi kurs, Gicquel?? nie patrze nawet w statystyki, on na szybkim korcie nie powinien nic osiagnac a tym bardziej grajac przeciwko takiemu tytanowi jak Querrey, ten potezny gosc z USA ma potezny serwis, szkoda ze srednio idzie mu gra z glebi kortu, ale to jeszcze mlody tenisista, pierwsza runde moim zdaniem przejdzie bez wiekszych problemow.
Haas - Ancic 2 3.45
Nie omijam tego meczu ze wzgledu na kurs, wiadomo Ancic wreca po bardzo dlugiej przerwie, ciezko mu na pewno bedzie pokonac niemca, jednak Haas niczym sie nie wyroznia ostatnio, Ancic slynie z dobrej gry na hardzie, po kontuzji na pewno nie zagra na max swoich mozliwosci jednak patrzac na ten kurs warto sie skusic bo jest naprawde bardzo atrakcyjny.
Melzer - Karlovic 2 1.62
Owszem Melzer jest dobry, ale jak wspominalem na wstepie na tym turnieju bedzie raczej dominowal dobry serwis, a Karlovic ma chyba obecnie najlepszy na swiecie, w swoich meczach olbrzymie ilosci asow, mysle ze to zadecyduje o dzisiejszym rezultacie tego meczu i wygranej Karlovica.
Jesli jest tak szybki jak trawa na wimbledonie to zwycięzca moze byc tylko jeden - Roger ;)
Mało wiem o tenisie ale z tego co sie orientuje Karlovic ma bardzo dobry serwis i powinien se poradzic z Melzerem. Dla mnie Haas lepszy of Ancica, który dopiero powraca po kontuzji i gra swoje pierwsze mecze po przerwie.
Haas zaleznie od formy, na poczatku sezonu pamietam gral bardzo dobrze, potem bylo troche slabiej, nie wiem jak teraz dokladnie z jego forma, ale z tego co patrze to przegral z Isnerem ostatnio..
Wiadomo ze Haas jest bitym faworytem, ja jedynie sugeruje sie kursem no i stawki oczywiscie na to leca najnizsze jesli juz :)
Co do Federera powinien to wygrac, tyle ze on chyba jest slaby psychicznie moim zdaniem, jak trafi znowu na Djoko to moze byc nieciekawie (tak jak wczesniej 2x na Canasa pod rzad w Mastersie). W kazdym razie mozna go grac ze wygra caly turniej, jednak spodziewalem sie troche wyzszego kursu ~2.00.
moglo byc lepiej 2-3, ale nie dawalem niskich kursow w sumie typu 1.10 ;)
kolejny dzien i patrzac na oferte podoba mi sie pare spotkan.
Ferrer - Stepanek 2 2.34
Ponownie jestem przeciw Ferrerowi, z Isnerem se jeszcze poradzil, zapewne swoim znakomitym returnem wygral ten mecz, dzis gra ze Stepankiem, ktory ostatnio jest w wysokiej formie, wczoraj ogladalem kawalek meczu z Fishem, kontrolowal raczej przebieg spotkania, wialo lekka zmula i przeloczylem na Ferrero-Rochus gdzie chlopaki ladnie sie lali, ale nie odbiegajac.. jak juz pisalem w poprzedniej analizie, Ferrer nie nalezy do dobrze grajacych tenisistow na hardzie, im szybszy kort tym gorzej dla niego, kurs jest zaskakujaco wysoki, dla nie Stepanek jest w roli faworyta i mysle ze moze to wygrac, jednak mozliwe ze dojdzie do niespodzianki, mimo wszystko nie omine takiego kursu.
Moya ogral Nalbandiana, ale ten jest ostatnio bez formy, lekko spasiony z tego nawet co ostatnio widzialem a co za tym idzie dosc wolny, Moya to owszem dobry tenisista, ale nie sadze aby podolal dzisiaj mlodemu serbowi, djokovic wygral mastersa w montrealu, na pewno jest w wysokiej dyspozycji, jak juz wspominalem byc moze Djoko to nowy krol harda, popelnia malo bledow, jest na tej nawierzchni po prostu bardzo dobry. Niski kurs ale $$:)
Del Potro - Kohlishreiber 1 1.50
Taki typ 4/10, Del Potro jeden z talentow ktory na razie jeszcze nic wielkiego nie ugral w ATP, jednak rozegral wiele ciekawych i dobrych meczy, zaskoczony jestem ze Niemiec tak se radzi na Hardzie ale nie sadze ze dzis uda mu sie po raz kolejny wygrac, mial on swoj turniej w tym roku w Berlinie bodajze gdzie miotl wszystkich, jednak to byla ziemia i inna forma, jestem za Argentynczykiem
Hewitt - Gasquet 1 1.85
Gasqut ma problemy z reka, jakas kontuzja, jednak bedzie gral, ale mysle ze nie zagra tego na 100% swoich mozliwosci. Po za tym Gasquet jakos mnie w tym sezonie nie zaskakuje, w najwazniejszych turniejach gra slabo, Hewitt w tym seoznie powrot do swiatowej czolowki, sadze ze dzis rozprawi sie z Francuzem bez wiekszych problemow.
Gonzalez - Ferrero 2 2.62
Gonzalez nie moze odnalezc formy z Australian Open, gra ostatnio slabo. Ogladalem wczoraj mecz Ferrero i jestem zaskoczony jego serwisem, returnem i ogolnie dobra gra przeciwko Rochusowi, sadzilem ze na hardzie nie bedzie potrafil zagrac a jednak mnie mile zaskoczyl. Mysle ze mecz bedzie 3 setowy i wygra go Hiszpan a kurs calkiem calkiem:)
Popieram typ tylko nie zagram go poniewaz Stepanek moze skreczuowac dzis bo ma cos nie tak z plecami wczoraj ledwo sie poruszal i dzis moze byc podobnie i Ferrer to wykorzystac moze ale mozna grac na stepanka w buku gdzie krecz liczony jao zwrot :P ja w takim niemam kasy wiec nie zagram
pafcio: no tak moya to nie ogorek, ale on jest tak naprawde bardzo przecietny na hardzie, clay to jego nawierzchnia na ktorej ma bardzo dobry bilans meczy, inaczej Djokovic ktory w swojej karierze na hardzie przegral tylko 13 meczy, ma dobry serwis, wszystko to co potrzebne zeby dobrze grac na twardej nawierzchni.
Kurs owszem niski, ale dla mnie jest to pewniejszy typ niz mecz chociazby Nadala z Monaco i kursem 1.08.
wszystko w sumie ladnie powchodzilo oprocz stepanka i nie skomentuje najnizszego kursu 1.21 Djokovic, ogladalem mecz i gosc po prostu gral tragicznie, jakim cudem on wygral Montreal? Jego gra wygladala jakby sobie wyszedl popykac z kolega na treningu tak dla jaj. Beznadziejnie gral, fakt Moya niezle returny i wygrywal wiekszosc dlugich wymian, teraz trafia na del potro i nie mam watpliwosci ze hiszpan ten mecz wygra, 1.36 to jednak troche slabiutko.
Zaluje ze nie widzialem zadnego meczu Jamesa, opieram sie jedynie na tym ze gra on w tym sezonie na bardzo niskim poziomie, nie osiagnal jeszcze nic na korcie w tym roku (chyba ze cos przeoczylem? moze z poczatku sezonu). Za to ogladalem prawie cale dwa mecze Ferrero i pozostawil po sobie bardzo dobre wrazenie, dobry serwis i bardzo dobry return dzisiaj pokazal z Gonzalezem i nawet swietnie dropy Czilijczyka nie robily wrazenia na Hiszpanie, mysle ze warto zagrac!
Ferrer - Roddick 2 1.41
Do 3 razy sztuka, nie wierze ze hiszpan znowu przejdzie do nastepnej rundy, Roddick to w zasadzie gracz od harda, bardzo dobry serwis, gra u siebie, jest lepszy i mysle ze wygra z clayowym zawodnikiem.
Almagro - Nieminen 2 1.39
Almagro to jeszcze niespelniony talent.. ale nie na kortach twardych, on preferuje raczej clay, zdziwiony jestem ze nie odpadl juz dzisiaj, sadze ze Nieminen, bardzo doswiadczony i lepszy gracz na hardzie da sobie spokojnie rade z hiszpanem
Querrey - Monaco 1 1.65
Koleny mecz HARD vs CLAY, uwierzcie mi Monaco na hardzie jest ponizej przecietny, bilans w tak bogatej karierze to 22 zwyciestwa i 25 porazek, nie zbyt imponujace liczby, dzis dostal prezent od Nadala, ktory doznal kontuzji i musial skreczowac. Querrey to amerykanski czolg, silny z mocnym serwisem i na razie sobie niezle radzi w tym mastersie, nie sadze zeby Monaco poraz kolejny przyfarcil.
Zmieniam typ Querrey - Monaco, czytalem na necie i slyszalem ze Monaco zagral bardzo dobrze przeciwko Nadalowi mimo jego jakiejs tam kontuzji, ponoc dobry serwis i ladne voleyballe, jakos poczytalem troche i zdecydowanie zmienilem zdanie, wiec Monaco ~2.20 looks good ;)
Tak tak a ja znowu jak debil kumpla posluchalem... cdX pewnie wiesz o kogo chodzi.. znowu wujo mi gadal jaki to dobry ten monaco a Querrey ze grac nie umie :d
Gonzo nigdy nie stawiaj na zawodnikow ktorzy graja na wlasnych smieciach... to bardzo wazna zasada.... z tym jest tak samo jak w pilce ze druzyny na wlasnym boisku graja lepiej :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum