18.08.07, 11:00 Japonia - Polska 2 Unibet @ 1.85 9/10
Polki grają ostatnio świetnie. Po turnieju w Rzeszowie, gdzie były jeszcze słabo przygotowane (bo były to ich pierwszze mecze w tym sezonie reprezentacyjnym) i przegraniu 3 meczy, pojechały do Azji bardzo zmobilizowane i wygrały 4 kolejne mecze z Włochami, Chinami, Dominicaną i Rosją. 3 z 4 tych drużyn są zdecydowanie mocniejsze od Japonii. Japonki mimo, że grają wszystkie mecze u siebie (co sprawiedliwe za bardzo nie jest) to nie spisują się rewelacyjnie. Wygrały 4 mecze ale...tylko ze słabymi przeciwnikami: z Dominikaną, Tajwanem i 2 razy z Kazachstanem. Z Brazylią, Kubą i Holandią przegrały. Polki są bardzo zmobilizowane, żeby wygrać, bo gdy wygrają ten mecz i jutro z Kazachstanem wchodzą 1-szy raz w historii do Finału Grand Prix.
22.08.07, 07:30 Brazylia - Polska 2 Pinnacle @ 6.05 3/10
Kurs wyraźnie zawyżony. Polski są teraz w znakomitej formie. Wygrały 6 ostatnich meczy. Pokonały łatwo mocne Włochy, Rosję, Japonię oraz słabą Dominikanę i Kazachstan. Po ciężkiej walce pokonały też Chiny 3:2 (1-sze zwycięstwo Polski nad Chinami w historii).
Brazylia to oczywiście faworyt całego turnieju, ale...3 ostatnie edycje GP wygrały, a teraz w tym GP nie grają nic nadzwyczajnego, mimo zwycięstwa w 8 z 9 meczy. Myślałem nad tym żeby postawić na wygraną Polski w całym GP, bo szansa naprawdę jest, ale kurs 6.5 nie jest zbyt dobry i dlatego wolę już postawić na zwycięstwo Polski z Brazylią, a jak Polska pokona Brazylię to już chyba nikt ich nie zatrzyma.
jednak Brazylijki za mocne dla Polek! ;/ szkoda ale Kasia da rade z Chinkami :D Wg mnie Polki maja szanse naweet na medal
Złoto dla Brazylijek jest juz pewne.... Sa znaaakooomiiiteeee!!!
_________________ Pele Romario R9 R10 - kraj KAWY jest klawy
Ja tez sadze ze brazylijki maja zloto pewne ale polki stac na bardzo wysoka pozycje . Pokazaly ostatnio ze sa mocna druzyna i moga pokonac nawet mocne chinki licze wlasnie na zwyciestwo polek .
W Rosji po zwycięstwie nad Brazylią morale są wysokie i po pokonaniu także Polek Rosjanki mają szansę na uzyskanie bardzo dobrego miejsca w GP. Chinki mają prawo być już lekko zmęczone finałem bo w ciągu 3 ostatnich dni zagrały 3 tie breaki. Dodatkowo Rosjanki miały więcej czasu na odpoczynek przed tym meczem. Chinki mimo tego że wygrały 2 mecze to nie prezentują najwyższej formy. W meczu z Włochami gdyby nie 2 wyraźne "błędy" sędziego w końcówce 1-szego seta przy stanie 22:20 dla Włoch pewnie Chinki przegrałyby 0:3, ale najpierw sędzia dał im seta, a później w 3-cim Włoszki same go oddały serwując 2 razy w siatkę w końcówce kiedy Chinki straciły 5 pkt z rzędu i nic im nie wychodziło. Imo Rosja wygra ten mecz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum